Nummerbehoud
U kunt uw huidige telefoonnummer behouden en dit is bijna altijd gratis. U kunt de wens ‘gratis nummerbehoud’ aangeven in de uitgebreide filters links naast uw resultaat uit de postcodecheck. Uw huidige telefoonnummer geeft u aan ons door via het bestelformulier. Als u kiest voor een tweede telefoonlijn binnen één abonnement, dan kunt u ook een tweede telefoonnummer meenemen. Meestal zijn aan deze extra service wel kosten verbonden, dit vindt u terug in de specificaties van de abonnementen. Als u geen oud telefoonnummer wilt meenemen, dan wordt er automatisch een nieuw nummer voor u aangevraagd. Dit telefoonnummer staat vermeld in de bevestigingsbrief van de provider.

Huidige telefoon
Vrijwel alle telefoons zijn te gebruiken in combinatie met vast internet bellen. Uitzonderingen hierop zijn alle digitale ISDN-telefoons en telefoons met nog een ouderwets ‘pulse’-signaal. Dit laatste type telefoon is vaak wel via een knop op het apparaat om te zetten naar het benodigde ‘tone’-signaal.

Fax
Helaas is het digitale telefonie signaal niet geschikt om een fax op aan te sluiten. De kans is groot dat door digitale compressie het signaal wordt verstoord en de fax dus niet goed aankomt. Overigens zijn er tegenwoordig diensten beschikbaar waarmee u via het internet gemakkelijk een fax kunt ontvangen of versturen. U ontvangt en verstuurt de fax dan via e-mail. Vaak betaalt u dan per verstuurde fax.