Recorder
Een digitale harddisk recorder (digitale video recorder/DVR/PVR) heeft u nodig als u programma’s wilt kunnen opnemen, live pauzeren en terugspoelen. Het apparaat werkt via een aparte afstandsbediening, maar u kunt ook een universele afstandsbediening gebruiken.
Providers zoals KPN, Budget en XS4ALL bieden ook een online dienst aan ter vervanging van de recorder. Hierbij kunt u programma’s opnemen via het netwerk, zodat u deze op iedere TV, computer, laptop of tablet kunt afspelen.

CI module (insteekkaart)
Hecht u geen waarde aan de bovenstaande toepassingen, vindt u de recorder te duur en heeft u een televisietoestel dat CI gecertificeerd is? Dan kunt u ook kiezen voor de CI module. Dit apparaatje schuift u (al dan niet samen met de smart-card van uw provider) achter in uw TV en u maakt verder gewoon gebruik van uw normale afstandsbediening. Veel moderne LCD-, LED- en Plasma tv’s zijn tegenwoordig al standaard CI Ready.

Ontvanger (receiver / decoder)
Als u geen recorder wilt aanschaffen en uw tv-toestel is niet geschikt voor de CI module, dan kunt u een gewone digitale televisie ontvanger (receiver / decoder) aanschaffen. Het apparaat werkt via een aparte afstandsbediening, maar u kunt ook een universele afstandsbediening gebruiken.