Wat voor u het beste abonnement is, hangt af van uw persoonlijk gebruik, uw wensen, gezinssituatie en natuurlijk uw budget. In een klein huishouden waarin alleen af en toe de e-mail wordt gelezen of wat internetsites worden bekeken, is een instapabonnement van 4 Mb ADSL internet voldoende. Wilt u echter met 4 gezinsleden gelijktijdig ongestoord Skypen, downloaden en online gamen? Dan is een VDSL, kabel of glasvezel abonnement vanaf minimaal 20 Mb beter geschikt. Verdere bijzonderheden van de verschillende internetverbindingen zijn verder:

Maximale snelheid
De maximale snelheden per type verbinding zijn: ADSL 24 Mb, VDSL 100 Mb en kabel plus glasvezel 300 Mb tot respectievelijk 750 Mb. De maximale snelheid en het soort breedbandverbinding die u kunt bestellen, hangt af van uw adres en ziet u direct nadat u de postcodecheck heeft gedaan.

Snelheidsverlies bij ADSL en VDSL
Bij ADSL en VDSL internet kunt u vanwege snelheidsverlies beter niet meer dan 2 kilometer van uw wijkcentrale wonen. Hoe dichter u bij de wijkcentrale woont, hoe sneller uw verbinding zal zijn.

ADSL en VDSL snelheidsverlies tijdens tv kijken
Bij ADSL en VDSL wordt uw internetsnelheid lager als u op dat moment interactieve tv (IPTV) aan heeft staan, omdat de snelheid van het signaal wordt gedeeld. Hierdoor is voor interactieve tv een internetsnelheid van minimaal 20 Mb aan te raden. Bij kabel en glasvezel is dit niet het geval.

Uploadsnelheid
Alleen bij glasvezel is de upload- even snel als de downloadsnelheid. Dit is handig voor gebruikers die regelmatig snel grote bestanden willen versturen of uploaden.

Tip: U kunt het resultaat uit de postcodecheck ook sorteren op snelheid door op het woord ‘Snelheid’ bovenaan de kolom te klikken.