Bellen

Tegenwoordig is de gesprekskwaliteit van vast bellen via internet even goed als bij bellen via de ouderwetse vaste KPN telefoonlijn. Vast internet bellen is stukken goedkoper en u kunt extra kosten besparen door uw vaste telefoonlijn van KPN op te zeggen.

Nummerbehoud
U kunt uw huidige telefoonnummer behouden en dit is bijna altijd gratis. U kunt de wens ‘gratis nummerbehoud’ aangeven in de uitgebreide filters links naast uw resultaat uit de postcodecheck. Uw huidige telefoonnummer geeft u aan ons door via het bestelformulier. Als u kiest voor een tweede telefoonlijn binnen één abonnement, dan kunt u ook een tweede telefoonnummer meenemen. Meestal zijn aan deze extra service wel kosten verbonden, dit vindt u terug in de specificaties van de abonnementen. Als u geen oud telefoonnummer wilt meenemen, dan wordt er automatisch een nieuw nummer voor u aangevraagd. Dit telefoonnummer staat vermeld in de bevestigingsbrief van de provider.

Huidige telefoon
Vrijwel alle telefoons zijn te gebruiken in combinatie met vast internet bellen. Uitzonderingen hierop zijn alle digitale ISDN-telefoons en telefoons met nog een ouderwets ‘pulse’-signaal. Dit laatste type telefoon is vaak wel via een knop op het apparaat om te zetten naar het benodigde ’tone’-signaal.

Fax
Helaas is het digitale telefonie signaal niet geschikt om een fax op aan te sluiten. De kans is groot dat door digitale compressie het signaal wordt verstoord en de fax dus niet goed aankomt. Overigens zijn er tegenwoordig diensten beschikbaar waarmee u via het internet gemakkelijk een fax kunt ontvangen of versturen. U ontvangt en verstuurt de fax dan via e-mail. Vaak betaalt u dan per verstuurde fax.

Nee, in tegenstelling tot gratis video-bel systemen als Skype, werkt vaste internet telefonie ook als uw computer uit staat. Dit geldt zowel voor zelf bellen als gebeld worden. Uw telefoon wordt namelijk niet aangesloten op uw computer, maar op uw modem.

Bestellen en overstappen

Ja, als consument kunt u uw bestelling tot 14 dagen na aanvraag kosteloos en zonder reden via ons annuleren. Heeft u achteraf nog vragen over uw bestelde abonnement? Neemt u dan contact met ons op.

Voor zakelijke abonnementen of wanneer u heeft gekozen voor versnelde levering gelden afwijkende termijnen, de exacte bedenktijd vindt u terug in de specificaties van de abonnementen en bevestiging van uw bestelling.

Of uw huidige abonnement ook op uw nieuwe adres leverbaar is, kunt u controleren via onze postcodecheck. Een eventuele verhuizing kunt u dan rechtstreeks regelen via uw provider (vaak rekent deze hier wel administratiekosten voor!).
Providers bieden echter steeds meer waar voor uw geld en de aanbiedingen volgen elkaar in snel tempo op. Daarom raden wij u aan om toch altijd even te vergelijken of er inmiddels geen beter of goedkoper abonnement voor u beschikbaar is. Overstappen is besparen! Via ons bestelformulier kunt u aangeven dát en wanneer u gaat verhuizen.

Via uw bestelling op onze vergelijkingssite sluit u een contract af met uw nieuwe provider en van deze aanbieder ontvangt u ook uw factuur. EenvoudigOverstappen.nl levert alleen de service voor het gratis vergelijken en snel en veilig bestellen.

Uw bestelling wordt automatisch en direct doorgestuurd naar de provider. De totale oplevering van een bestelling of overstap duurt meestal twee tot vier weken.
Van uw provider ontvangt u een bevestigingsbrief met hierin alle informatie over de oplevering van uw abonnement, zoals de verwachte opleverdatum en wanneer u het installatiepakket kunt verwachten.
Heeft u ná het ontvangen van de bevestigingsbrief van uw nieuwe aanbieder nog vragen? Neemt u dan contact op met de provider.

De gemiddelde totale levertijd bij bestellen of overstappen varieert tussen twee en vier weken. De gemiddelde levertijd van een specifiek abonnement kunt u terugvinden in de specificaties van de abonnementen of bekijk het overzicht met de gemiddelde levertijd per provider. Heeft u ná het ontvangen van de bevestigingsbrief van uw nieuwe aanbieder nog vragen, bijvoorbeeld over de opleverdatum of de status van uw bestelling? Neemt u dan contact op met de provider.

De EenvoudigOverstappen.nl overstapservice neemt u graag alle rompslomp rond het overstappen uit handen en zorgt ervoor dat u tussentijds niet zonder internet, bellen of tv komt te zitten. U leest alles over deze gratis dienst op de overstappen pagina.

U kunt uw favoriete abonnement gratis, eenvoudig, snel en veilig via onze website bestellen door op de knop ‘Bestellen’ te klikken. Via ons bestelformulier kunt u al uw gegevens, wensen en opmerkingen doorgeven. Vervolgens ontvangt u ter controle van ons een bevestigingsmail (als u nog geen e-mailadres heeft, ontvangt u deze bevestiging per post). Uw digitale bestelformulier wordt direct na controle automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe provider. Mochten er zich problemen voordoen bij aanmelding, dan nemen wij uiteraard direct contact met u op.

Vervolgens ontvangt u binnen een aantal dagen de bevestigingsbrief van uw nieuwe aanbieder met hierin alle informatie over de oplevering van uw abonnement, zoals de verwachte opleverdatum en wanneer u het doe-het-zelf installatiepakket kunt verwachten. Als u heeft gekozen voor een monteur installatie, dan neemt uw aanbieder telefonisch contact met u op voor het maken van een installatie afspraak.

Cashback

Om misbruik te voorkomen moet de cashback door u zelf worden aangevraagd nadat uw abonnement is aangesloten. Vervolgens wordt bij uw provider gecontroleerd of uw abonnement niet is geannuleerd, daadwerkelijk is opgeleverd en de eerste factuur is betaald. Na akkoord en betaling van de provider, maken wij dit direct aan u over op het rekeningnummer dat u heeft opgegeven tijdens uw bestelling.

Na aanvraag van de cashback duurt het doorgaans acht weken voordat uw provider ons heeft bevestigd dat uw abonnement daadwerkelijk actief is. Wanneer wij de cashback van uw provider hebben ontvangen, maken wij dit direct aan u over op het rekeningnummer dat u heeft opgegeven tijdens uw bestelling.

Voor ontvangst van de cashback dient u dit formulier in te vullen binnen vier weken nadat uw abonnement is opgeleverd. U wordt hieraan herinnerd in de bevestiging die u van ons ontvangt.

Hierna controleren wij bij uw provider of uw abonnement is opgeleverd en de eerste factuur is betaald. Vervolgens ontvangt u de cashback binnen uiterlijk acht weken op uw rekening nadat wij dit van uw provider hebben ontvangen.

Internet

U kunt uw huidige internetsnelheid binnen een paar tellen meten via een snelheidstest. Let op dat u deze test bedraad en direct aan uw modem uitvoert. Alleen dan meet u de werkelijke internetsnelheid van uw verbinding.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over modems en routers:

Het verschil tussen modems en routers
Een modem is het apparaat dat op het internet wordt aangesloten. Een router is het apparaat dat het signaal – eventueel draadloos – verdeelt naar verschillende computers of netwerkapparaten. Het apparaat dat u van uw provider ontvangt is vaak een modem met ingebouwde router functionaliteit. Is dit niet het geval, dan kunt u om het internetsignaal te verdelen naar verschillende computers zelf een router kopen en aansluiten op het ontvangen modem.

Modem niet standaard draadloos
In een aantal gevallen bieden providers in plaats van een draadloos Wi-Fi modem een goedkoper vast modem. Dit is om de prijs van het abonnement zo laag mogelijk te houden. Voor extreem snelle abonnementen is de reden hiervoor dat een draadloze router de internetsnelheid vertraagt als ‘zwakste schakel van de ketting’.

Ander of oud modem gebruiken
Soms is het technisch mogelijk om een ander of oud modem te gebruiken. Providers raden echter altijd aan om hun standaard (gratis) modem te gebruiken. Zo kunnen zij u het best helpen als er problemen zijn. Daarnaast biedt de provider soms tegen meerprijs nog betere of snellere modems.

Vergroten van bereik
Het standaard bereik van een draadloos Wi-Fi modem bedraagt ongeveer 50 meter, afhankelijk van het aantal muren en de isolatie van het huis. Voor het vergroten van het Wi-Fi bereik of hogere snelheid op bijvoorbeeld een slaapkamer kunt u eventueel een speciale ‘repeater’ aanschaffen die het draadloos signaal opvangt en weer verder stuurt.

Het installeren van internet is heel eenvoudig en duurt ongeveer 10 minuten. In het doe-het-zelf installatiepakket ontvangt u altijd een uitgebreide en heldere handleiding over hoe u het modem moet aansluiten op het internet. In het installatiepakket zitten ook alle benodigde kabels.

Een aantal providers bieden een installatiegarantie. Dit betekent dat er alsnog een monteur langskomt als de installatie niet mocht lukken en men u niet telefonisch verder kan helpen.

Kiest u voor een monteur installatie? Dan neemt uw aanbieder contact met u op voor het maken van een afspraak. Vaak zijn hier wel extra kosten aan verbonden. Via de filters links van de abonnementen na de postcodecheck kunt u eventueel kiezen voor een ‘gratis monteur installatie’.

Wat voor u het beste abonnement is, hangt af van uw persoonlijk gebruik, uw wensen, gezinssituatie en natuurlijk uw budget. In een klein huishouden waarin alleen af en toe de e-mail wordt gelezen of wat internetsites worden bekeken, is een instapabonnement van 4 Mb ADSL internet voldoende. Wilt u echter met 4 gezinsleden gelijktijdig ongestoord Skypen, downloaden en online gamen? Dan is een VDSL, kabel of glasvezel abonnement vanaf minimaal 20 Mb beter geschikt. Verdere bijzonderheden van de verschillende internetverbindingen zijn verder:

Maximale snelheid
De maximale snelheden per type verbinding zijn: ADSL 24 Mb, VDSL 100 Mb en kabel plus glasvezel 300 Mb tot respectievelijk 750 Mb. De maximale snelheid en het soort breedbandverbinding die u kunt bestellen, hangt af van uw adres en ziet u direct nadat u de postcodecheck heeft gedaan.

Snelheidsverlies bij ADSL en VDSL
Bij ADSL en VDSL internet kunt u vanwege snelheidsverlies beter niet meer dan 2 kilometer van uw wijkcentrale wonen. Hoe dichter u bij de wijkcentrale woont, hoe sneller uw verbinding zal zijn.

ADSL en VDSL snelheidsverlies tijdens tv kijken
Bij ADSL en VDSL wordt uw internetsnelheid lager als u op dat moment interactieve tv (IPTV) aan heeft staan, omdat de snelheid van het signaal wordt gedeeld. Hierdoor is voor interactieve tv een internetsnelheid van minimaal 20 Mb aan te raden. Bij kabel en glasvezel is dit niet het geval.

Uploadsnelheid
Alleen bij glasvezel is de upload- even snel als de downloadsnelheid. Dit is handig voor gebruikers die regelmatig snel grote bestanden willen versturen of uploaden.

Tip: U kunt het resultaat uit de postcodecheck ook sorteren op snelheid door op het woord ‘Snelheid’ bovenaan de kolom te klikken.

Over EenvoudigOverstappen.nl

Als u bestelt via deze website krijgen wij van de betreffende provider een eenmalige vergoeding.

Van deze inkomsten betalen wij onder andere de medewerkers die de website onderhouden. Een ander deel vindt u terug in extra kortingen en acties die wij voeren. Zo ontvangt u via ons altijd minimaal € 10,00 cashback op de laagste prijs. Hierdoor is bestellen via EenvoudigOverstappen.nl dus altijd gegarandeerd goedkoper dan via de provider.

EenvoudigOverstappen.nl is volledig onafhankelijk en objectief. Het feit dat wij vergoedingen ontvangen heeft geen enkele invloed op de abonnementsweergave of -sortering die wij toepassen.

De persoonlijke gegevens uit het bestelformulier gebruiken wij niet voor reclame en verkopen wij niet door aan derden. Verder houden wij ons natuurlijk aan de wettelijke privacy bepalingen.

Compleet
EenvoudigOverstappen.nl heeft met totaal 350 abonnementen het meest complete aanbod van de grootste landelijke providers. Van al deze abonnementen bieden wij de meest uitgebreide specificaties. Inclusief gegevens die u op de website van de provider zelf niet kunt vinden.

Objectief
Een transparante, eerlijke en dus objectieve weergave is de kracht van een goede vergelijkingssite. Wij zijn een onafhankelijk bedrijf en bij ons staat altijd het goedkoopste abonnement bovenaan. Dit zijn de totale abonnementskosten per jaar, inclusief eventuele eenmalige kosten van de provider en min eventuele kortingen. Uiteraard geven wij ook alle overige informatie zo compleet en objectief mogelijk weer.

Ja, al onze bestellingen worden automatisch en direct doorgestuurd naar de provider. Daarnaast profiteert u bij ons van gratis extra services, zoals de een cashback op uw rekening.

De totale oplevering van een bestelling of overstap duurt meestal twee tot vier weken, deze levertijd verschilt per provider.

Wij hebben altijd exclusieve aanbiedingen die goedkoper zijn dan bij de provider zelf en bij andere vergelijkingssites. Dit komt omdat wij via de grootste vergelijkingssite voor internet, tv en bellen werken en dus ook de grootste kwantumkortingen krijgen bij de providers. Deze korting rekenen wij volledig door aan onze klanten.

U ontvangt altijd een eenmalige cashback van minimaal € 10,00, maar vaak ook meer.

Nee, onze diensten zijn gratis. Uw bestelling bij ons is zelfs altijd goedkoper dan via de provider zelf door de cashback die u van ons op uw rekening ontvangt.

Nee, rechtstreeks bestellen bij de provider of bij een andere vergelijkingssite is nooit goedkoper. Bij ons bent u door de eenmalige cashback van minimaal € 10,00 altijd goedkoper uit dan via de provider zelf.

Postcodecheck en vergelijken

Mensen die niet iedere paar jaar willen overstappen naar een ander abonnement en nieuwe apparatuur willen aanschaffen, zijn qua gebruiksmogelijkheden het best af met een alles-in-één pakket met minimaal 20 Mb internet, vast bellen en interactieve tv. Daarbij zijn kabel (UPC en Ziggo) en glasvezel momenteel erg snel en zullen qua snelheid verder blijven groeien. VDSL biedt echter ook al snelheden tot 50 Mb per seconde, waarbij u onbezorgd kunt genieten van HDTV en interactieve toepassingen. Voor wat betreft digitale televisie is een interactieve HD-recorder momenteel de meest luxe en uitgebreide installatie mogelijkheid.

Het is de verwachting dat vooral bij interactieve tv steeds meer gebruiksmogelijkheden worden geïntroduceerd zoals uitgebreide ‘Smart tv’ (internet op tv) en 3D tv. Daarnaast zullen ook steeds meer providers hun alles-in-één pakketten uitbreiden met ‘mobiel internet’.

Nee, providers praten altijd over een maximaal haalbare snelheid en dit heeft een technische reden. Eventueel snelheidverlies kan namelijk veroorzaakt worden door zowel externe factoren (bij ADSL en VDSL bijvoorbeeld uw afstand tot de wijkcentrale) als door interne factoren (bijvoorbeeld de snelheid van uw modem/router of bekabeling). In de praktijk is de geleverde snelheid bij kabel- en glasvezelinternet het hoogst.

EenvoudigOverstappen.nl heeft het meest complete aanbod van alle vergelijkingssites en biedt abonnementen van alle landelijke providers. Omdat er echter gebruik wordt gemaakt van verschillende netwerken, kan het zijn dat bepaalde providers hun diensten niet op uw adres aanbieden. Ook kan het zijn dat bepaalde supersnelle abonnementen nog niet worden aangeboden, omdat het netwerk en de bekabeling in uw wijk hier nog niet klaar voor is.

Vooral alles-in-één pakketten met internet, vast bellen en tv samen zijn relatief goedkoop. Het kan echter zijn dat uw abonnement alleen het eerste jaar goedkoop is vanwege een welkomstkorting. Na (normaal gesproken) een jaar kunt u echter weer overstappen naar een ander abonnement of naar een andere provider die op dat moment nog meer waar biedt voor uw geld. Overstappen is besparen! Wij raden u dus aan om na uw minimale contractstermijn opnieuw de postcodecheck uit te voeren.

U zou kunnen zeggen dat het abonnement met de beste prijs-kwaliteit verhouding het beste is. Welke provider of welk abonnement voor ú de beste keuze is, hangt echter af van uw persoonlijke situatie (wensen, gezinssamenstelling, budget, etc.). De ene persoon is blij met het allergoedkoopste of snelste abonnement en de ander met de beste interactieve tv toepassingen. Voor uw beste keuze raden wij u aan om gebruik te maken van onze handige mogelijkheden voor filteren, sorteren, specificeren, vergelijken en bestellen.

Het goedkoopste abonnement van dit moment op uw adres vindt u via onze postcodecheck. Het zoekresultaat staat standaard gesorteerd op goedkoopste jaarprijs. Deze bestaat uit het totaal van alle maandkosten plus eventuele eenmalige kosten en min eventuele kortingen.

Om te kunnen controleren welke abonnementen op uw adres leverbaar zijn dient u uw postcode en huisnummer in te voeren in onze postcodecheck. Vervolgens wordt bij alle netwerken en providers die bij ons zijn aangesloten uw adres op ‘dekking’ gecontroleerd, dit kan maximaal 15 seconden duren.
Vervolgens wordt u automatisch doorgestuurd naar het vergelijk waar de gevonden abonnementen aan u op overzichtelijke wijze worden gepresenteerd.

Tv

Meerdere tv’s aansluiten bij interactieve tv
Voor het aansluiten van meerdere tv’s bij Interactieve tv bestelt u meestal een extra ontvanger of recorder met korting (met een bepaald maximum per abonnement). Uitzonderingen hierop zijn KPN en Ziggo interactieve tv waarbij u binnen uw abonnement ook tv kunt kijken op een computer, laptop of tablet. De kabel providers (Ziggo en UPC) en een aantal glasvezelaanbieders sturen overigens ook nog een ouderwets analoog signaal mee (basiszenders), speciaal voor de tweede of derde tv.

Meerdere tv’s aansluiten bij DVB-T / Digitenne
Voor digitale televisie via de ether (DVB-T, o.a. Digitenne) geldt dat u per abonnement maximaal drie tv-toestellen mag aansluiten. Iedere tv heeft een aparte digitale ontvanger of recorder nodig. De eerste krijgt u gratis in bruikleen, de overige twee kunt u huren voor een klein bedrag extra per maand.

Zie voor meer informatie over extra tv’s aansluiten de specificatiepagina (knop ‘Info’) van het betreffende abonnement.

Zelf interactieve tv installeren (via ADSL, VDSL, kabel of glasvezel)
Via het doe-het-zelf pakket van de provider kunt u interactieve tv gemakkelijk zelf installeren via de bijgeleverde handleiding. Uw recorder of ontvanger sluit u met de bijgeleverde kabels aan op uw televisie en op uw internetmodem, router of kabelaansluiting.
Bij een CI module die u achter in uw toestel klikt, sluit u uw tv rechtstreeks via de kabel aan op het internetmodem.

Zelf DVB-T (Digitenne tv) installeren
Via het doe-het-zelf pakket van de provider kunt u Digitenne tv gemakkelijk zelf installeren via de bijgeleverde handleiding. Uw recorder of ontvanger sluit u met de bijgeleverde kabels aan op uw televisie en de bijgeleverde digitale televisie-antenne. Als het signaal voor de ether ontvangst binnenshuis niet goed genoeg is, kunt u eventueel nog een extra buitenantenne installeren. Bij een CI module die u achter in een CI gecertificeerd toestel klikt, sluit u uw tv rechtstreeks via de kabel op de antenne aan.
Let op: DVB-T (Digitenne) biedt geen interactieve tv toepassingen, HDTV of extra zenderpakketten (alleen Eredivisie Live).

Als u uw digitale televisie en/of internet niet zelf wilt installeren, kunt u in sommige gevallen kiezen voor een gratis of betaalde monteur installatie. De voorkeur ‘Gratis monteur installatie’ kunt u aangeven in de filters links van uw zoekresultaat.

Recorder
Een digitale harddisk recorder (digitale video recorder/DVR/PVR) heeft u nodig als u programma’s wilt kunnen opnemen, live pauzeren en terugspoelen. Het apparaat werkt via een aparte afstandsbediening, maar u kunt ook een universele afstandsbediening gebruiken.
Providers zoals KPN, Budget en XS4ALL bieden ook een online dienst aan ter vervanging van de recorder. Hierbij kunt u programma’s opnemen via het netwerk, zodat u deze op iedere TV, computer, laptop of tablet kunt afspelen.

CI module (insteekkaart)
Hecht u geen waarde aan de bovenstaande toepassingen, vindt u de recorder te duur en heeft u een televisietoestel dat CI gecertificeerd is? Dan kunt u ook kiezen voor de CI module. Dit apparaatje schuift u (al dan niet samen met de smart-card van uw provider) achter in uw TV en u maakt verder gewoon gebruik van uw normale afstandsbediening. Veel moderne LCD-, LED- en Plasma tv’s zijn tegenwoordig al standaard CI Ready.

Ontvanger (receiver / decoder)
Als u geen recorder wilt aanschaffen en uw tv-toestel is niet geschikt voor de CI module, dan kunt u een gewone digitale televisie ontvanger (receiver / decoder) aanschaffen. Het apparaat werkt via een aparte afstandsbediening, maar u kunt ook een universele afstandsbediening gebruiken.

HDTV (High Definition televisie) is tv kijken met een superscherpe beeld- en geluidskwaliteit, tot wel vijf keer scherper dan analoge tv. Daarnaast heeft HDTV meer kleurdiepte en verlopen de bewegingen vloeiender. In de nabije toekomst wordt HDTV de standaard voor alle tv-uitzendingen.

Voor HDTV heeft u een HD-Ready toestel (een moderne LCD, LED of Plasma flatscreen) nodig met HDMI-ingang. De tv wordt met een HDMI-kabel aangesloten op een HD-ontvanger (HD-receiver/HD-decoder) of een HD-recorder. Ook is het mogelijk om qua installatie te kiezen voor de CI insteekkaart voor in uw tv-toestel. HDTV is alleen beschikbaar bij Interactieve tv en satelliet tv (CanalDigitaal) en dus niet via DVB-T (o.a. Digitenne). Een aantal providers zenden alle Nederlandse zenders al standaard uit in HD-kwaliteit.

Verder heeft u natuurlijk een HDTV-abonnement nodig. De meeste providers bieden voor een klein bedrag extra per maand ook aanvullende HD-pakketten met bijvoorbeeld Film1 HD of Eredivisie Live HD.

Alle vormen van digitale televisie zorgen voor een betere beeld- en geluidskwaliteit (vrij van ruis en trillingen) ten opzichte van analoge tv.

Interactieve TV is qua gebruiksgemak de meest luxe vorm van digitale televisie door zijn interactieve toepassingen (Video on Demand, Programma Gemist, etc.), HDTV en extra zenderpakketten.

DVB-T (zoals Digitenne) werkt via een ether (draadloos) signaal en een kleine, losse tv-antenne naast de televisie. Het is goedkoop, maar biedt geen extra zenderpakketten (alleen Eredivisie Live), geen HDTV en geen interactieve toepassingen.

Satelliet TV van CanalDigitaal werkt via de Astra satelliet en een schotelantenne. Satelliet televisie biedt de meeste zenders en zenderpakketten plus HDTV, maar geen interactieve toepassingen.